1968-ban elsős gimnazistaként egy véletlen folytán keveredtem a HA1KVM szombathelyi (akkor még) MHSz-rádióklubba. A kezdeti botladozások után gyorsan haladtam az amatőrré válás útján. 1969 -ben RH-A, 1970-ben RH-B, 1971-ben RH-C vizsgát tettem. A HA1KVM hívójellel csinált többezer QSO után negyedikes gimnazistaként megkértem a C-fokozatú adóengedélyt, amit 1971 őszen meg is kaptam, mint HA1YC. Sajnálatos módon az adóengedély kézhezvételekor már a néhai Magyar Néphadsereg vendégszeretetét élveztem, így az amatőr tevékenységem finoman fogalmazva némileg háttérbe került. A hobby szintjén indult amatőrködés azonban döntően meghatározta későbbi életemet, teljes szakmai pályafutásomat.

1972-ben megkezdtem villamosmérnöki tanulmányaimat a nagy Szovjetunióban, ami az amatőrködésnek sajnos nem kedvezett. Valami erősen félreértelmezett dolog miatt külföldieknek egész egyszerűen nem engedélyezték az amatőr tevékenységet. Az összes létező kinti fórumot megjártam, az összes lehetséges ajánlást, segítséget igénybe vettem, mindennek az eredménye a klasszikus magyar amatőr szlengben használt "lfs" lett. Így aztán az aktív amatőrködés a téli-nyári szüneteim idején itthonra korlátozódott.

A lap tartalma feltöltés, javítás alatt....

Back

A jobb szélső ablakban megjelenik egy rövid leírás az adott oldal menüjéről. A megjelenő szöveg az oldal tartalmától függ.